Logo

Blæksprutter i appelsinsaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Blæksprutte i appelsinsaft eller Calamari all' arancio, stammer, som navnet nok antyder, fra Italien. Opskriften er ganske enkel, men retten smager ikke desto mindre fantastisk.


Calamari all' arancio
Vi har lært denne meget enkle og smukke opskrift af en sicilianer. Blæksprutterne skal helst være friske, men frosne kan også bruges. Lag dem tø op først.

300 g meget små blæksprutter (ikke længere end 10 cm)
2 økologiske appelsiner
olivenolie
salt og hvid peber
hakket persille til pynt

*



Rens blæksprutterne for ben og blæksæk. Skær dem i mindre stykker.
Skræl det yderste, orange lag af appelsinen med en kartoffelskræller og snit skrællen fint med en skarp kniv eller brug et juliennejern.
Pres saften af appelsinerne.
Varm olivenolie på en tung pande, når den er hed, tilsæt
blæksprutteme.
Lad dem stege i 2 minutter ved stærk varme og omrøring, til de alle er hvide, bland appelsinskallerne i og krydr med salt og peber.
Læg dem på et fad.
Kog panden af med appelsinsaft og reducer appelsinsaften til det halve.
Hæld saften over blæksprutterne. Pynt med persille og server med godt brød.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.514 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her