Cassolette de calamars a la provencale - 4 personer
500 gr Calamari (små friske blæksprutter)
Sauce:
3 fed hvidløg
400 gr tomater (modne)
1 spsk tomatpure
1 dl hvidvin
¼ l piskefløde
Herbes de provence
Olivenolie
Garniture ris pilaf:
100 gr ris
1 lille løg
Safran
Smør
3 dl vand
1 lille bundt purløg
1 lille bundt persille
*
Blæksprutterne renses og skæres i 1 cm store stykker. Tomaterne befries for skind og kerner. Tomatkødet hakkes meget fint.
I en varm gryde med olie ristes blæksprutterne sammen med hvidløg og herbes de provence - blæksprutterne tages op efter få minutter da de bliver for seje, hvis de steger for længe. I samme gryde tilsættes tomatkød, tomatpure og hvidvin og det koges ned. Derefter tilsættes fløden og saucen koges ned til en passende konsistens. Smages til med salt og peber.
Ris pilaf:
Det fint hakkede løg sauteres til det er klart og der tilsættes safran og ris. Ristes lidt og
tilsættes vand og dækkes til med folie, sættes i en 1800 varm ovn i ca. 35 min.
Anretning:
Lige før Anretning:en lægges blæksprutterne over i saucen og varmes op heri.
Anrettes derefter på tallerken med en krans af ris hvori blæksprutterne lægges og saucen hældes over. Drysses med purløg og hakket persille.