Logo

Rodfrugter bagte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rodfrugter bagte

 

Her kan du læse om de lækreste bagte rodfrugter du kan lave helt selv. Du kan bruge lige de rodfrugter du allerbedst kan li' eller du kan købe en pose færdig rodfrugt-mix der fx består af rødbeder, gulerødder og pastinak/persillerod....

4 personer

 

# Det skal du bruge til bagte rodfrugter:

1 kg blandede rodfrugter

Havsalt og sort peber

3 spsk (oliven)olie

2-3 kviste timian

saft af en ½ citron

 

* Sådan laves bagte rodfrugter:

Skræl rodfrugterne og skær dem i skiver.

Blanchér dem i kogende, letsaltet vand i 3-5 min. til de er let møre, og lad dem dryppe af i en sigte.

Kom rodfrugterne i et fad, krydr med salt og peber, dryp med olie og kom timiankvistene ved.

Bag dem i ovnen i 30 min. ved 175 °C til de er godt gyldne.

Rodfrugterne er færdige når de er sprøde og stadig har “bid”.

Dryp de bagte rodfrugter med citronsaft og servér fx sammen med stegt okse- eller lammekød.

 

Tips: Du kan også blande olien med 1 spsk dijonsennep og/eller 2 spsk acaciehonning.

Ovnbagte rodfrugter kan spises til alt!

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.310 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her