Dej:
250 g smør
275 g sukker
4 æggeblommer
300 g halvfrosne el friske jordbær
1 tsk vaniljesukker
1 dl piskefløde
1 tsk bagepulver
250 g hvedemel
4 æggehvider
Glasur:
150 g flormelis
Lidt citronessens
Lidt spilkogende vand
Pynt: hele friske jordbær
Rør smørret hvidt og tilsæt sukker.
Rør godt, inden æggeblommerne tilsættes en ad gangen.
Rør halvfrosne eller let mosede jordbær i sammen med vaniljesukker og fløde.
Bland hvedemel og bagepulver og rør det i med let hånd.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i.
Fyld dejen i en smurt bradepande, ca 36x30 cm, og bag den på næstnederste rille ved 180° i ca 40 min.
Glasur:
Rør flormelis med citronessens og kogende vand - konsistens må ikke være for tynd.
Smør glasuren på toppen af den kolde jordbærkage og pynt med friske jordbær.
Skær kagen i passende stykker.