Bunde:
1 dl fløde 13 %
1 ½ dl mælk
60 g smør
4 æg
2 ½ dl sukker
1 tsk vaniljesukker
31/2 dl hvedemel
3 tsk bagepulver
¼ tsk salt
Fyld:
500 g jordbær
450 g flødeost
1 dl flormelis
5 dl piskefløde
Bunde:
Bring fløde 13% og mælk i kog, tag det fra varmen, tilsæt fedtstof og
lad det svale.
Pisk hele æg, sukker og vaniljesukker tyk og skummende.
Bland hvedemel, bagepulver og salt og vend det forsigtigt i æggemassen.
Tilsæt flødeblandingen.
Kom dejen i en velsmurt springform, der er drysset med rasp.
Bag bunden ca. 40 min ved 175°.
Lad kagen blive kold. Del den i tre bunde.
Fyld:
Skær jordbærrene i skiver. Rør flødeost og flormelis sammen.
Pisk fløden til skum. Bland flødeost og flødeskum.
Læg lagkagen sammen med jordbærrene og halvdelen af cremen - gem nogle jordbær til pynt.
Pynt:
Smør resten af cremen ud over hele kagen og pynt med de resterende
jordbær.
Tips: Jordbærrene kan erstattes med kiwi eller anden frugt.