Dej:
300 g frossen hakket spinat
150 g ricotta
100 g parmesan
2 æg
1 æggeblomme
1 tsk peber
1 tsk havsalt
½ tsk reven muskatnød
1 dl hvedemel
1. Et ildfast fad smøres med smør.
Hæld den hakkede spinat i en skål sammen med ricottaen, halvdelen af parmesanen, æggene og æggeblommen og rør det hele sammen.
Krydr med salt, peber og muskat.
2. Hvedemel tilsættes lidt efter lidt, og det hele røres sammen til en glat dej med håndmikseren.
3. Bring 3 liter vand med salt i kog i en stor gryde.
Forvarm ovnen til 180°C (varmluft 160°C).
Når vandet koger, formes små boller af dejen: med en spiseske tages en skefuld dej, som stryges glat med en anden spiseske og lægges ned i det kogende vand.
4. Lad bollerne trække et par minutter ved svag varme.
De færdige boller svømmer altid ovenpå.
Tag dem op med hulskeen og lad dem dryppe af.
Læg dem i det ildfaste fad, drys med resten af parmesanen og bag retten færdig i ovnen endnu fem minutter.
Server med tør hvidvin, brød, salat
--