Kartofler kan bruges på utroligt mange måder. Prøv denne
italienske version og du finder garanteret en ny favorit.
• En dejlig vegetarisk ret • En passende børneret.
Forberedelse 1 time. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Gnocchi med ricotta
1 kg melede kartofler
salt
4- 5 dl hvedemel
1 fed hvidløg
2 kviste salvie
50 g smør eller margarine + lidt til fadet
2 spsk olie
150 g ricottaost
* Fremgangsmåde:
1 Skyl og skræl kartoflerne. Del dem i halve eller
fjerdedele.
Kog kartoflerne i letsaltet vand, til de er næsten møre.
Lad dem løbe af. Pres/mos kartoflerne ned i en skål.
2 Lad dem svale af.
Drys lidt salt over og bland kartoflerne med melet, så det
bliver en glat dej.
Lad dejen hvile 10 min.
3 Rul dejen til fingertykke pølser.
Del dem i 3 cm lange stykker.
Tryk dem til, med en gaffel (se Tips & råd).
4 Bring letsaltet vand i kog i en gryde.
Læg gnocchierne i det kogende vand.
Lad dem koge til de stiger op til overfladen.
Tag dem op med en hulske. Lad dem dryppe af
5 Pil og hak hvidløget.
Pluk salviebladene af kvistene.
Sæt ovnen på 200 °C.
6 Smelt fedtstof og olie i en gryde.
Tilsæt salvie og hvidløg. Svits det let.
7 Læg gnocchierne i et smurt ovnfast fad.
Fordel salvie, hvidløg og smuldret riccotta over.
Stil i ovnen 5-10 min. Server straks.
Tips & råd
Bland melet i lidt ad gangen, så dejen bliver jævn og glat.
Mængden af mel afhænger af hvor melede kartoflerne er.
Del gnocchierne i 3 cm lange bidder.
Giv dem et mønster ved forsigtigt at trykke til med en
gaffel.
PR. PORTION: Energi: Kcal 590 = kJ 2478
Kulhydrat 85 g Protein 13 g Fedt 22 g (34%) Fibre 4 g