650 g aubergine
2 spsk fintrevet rødløg
1 dåse koncentreret tomatpuré (70g)
1 bæger salatyoghurt (250ml)
1 ½ tsk groft salt
friskkværnet peber
4 dl fintstrimlet icebergsalat (75g)
½ l. groftrevet hovedsalat (50g)
1 forårsløg i tynde strimler (25g)
12 sorte oliven
Pynt: agurk i tynde stave
Tilbehør: ristet rugbrød.
Bagetid: Ca. 55 min. ved 200°
Microbølgovn: Ca. 10 min. ved fuld effekt.
Del auberginen på langs og prik kødsiderne med en gaffel.
Læg dem med kødsiden nedad, på en plade med bagepapir.
Bag auberginen midt i ovnen.
Pil skindet af og hak auberginekødet meget fint.
Rør det sammen med rødløg og tomatpuré.
Vend salatyoghurten i og smag til med salt og peber.
Stil aubeginepuréen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Ved serveringen:
Anret grønsager og oliven på portionstallerkner sammen med lidt af auberginepuréen. Server resten i en skål ved siden af.
Tips: Auberginepuréen kan også servers til stegt feta