Hjemmebagte boller smager altid dejligt, især med en klat smør varme fra ovnen. Prøv disse boller med birkes, for eksempel til morgenmaden en søndag.
# Ingredienser
25 g gær
3 dl mælk
100 g smør
500 g hvedemel
2 tsk sukker
1 tsk salt
æg til pensling
1 spsk mørke birkes
1 spsk lyse birkes
* Tilberedning
Varm 1½ dl mælk op med smør, til smørret er smeltet.
Hæld det sammen med resten af mælken, og opløs gær, sukker og salt heri. Ælt melet i lidt efter lidt, til dejen er blank og smidig.
Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 35 minutter.
Slå dejen ned, og form til 16 boller. pensl med æg, tryk den penslede flade i en underkop med birkes.
Stil atter til hævning i ca. 20 minutter, inden bollerne bages på næstøverste rille i en forvarmet ovn ved 220 °C i ca. 15 minutter.