Logo

Birkesboller uden sukker.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En lun bolle direkte fra oven smager fantastisk med en lille klat smør. Hvis du også kan lide det, så prøv disse lette birkesboller uden sukker. Prøv dem til morgenmaden en rolig søndag.

 

50 g smør
2 ½ dl mælk
50 g gær
½ tsksalt
500 g hvedemel

Pynt:
æg
birkes

Smørret smeltes i en gryde og her i hældes mælken. Når dette er fingerlunt, røres gæren ud heri, hældes over i en skål, hvor nu melet tilsættes lidt efter lidt, imens dejen røres sammen.

Æltes blank og smidig på bordet og deles straks til ca. 15 stykker, der hver trilles til en bolle og lægges på smurte plader. Trykkes let med hånden og hæver lunt under bagestykket i ca. 25-30 min. Pensles med sammen pisket æg og birkes – mørke eller lyse – drysses over.

Bager ved rask varme, 235º, på nederste rille i ca. 8-10 min. Bollerne er meget fine at dybfryse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.375 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her