Det saftige fyld og de sprøde små brød garanterer altid
samme glade overraskelse.
Server dem så snart du har en mulighed. Festligt
• Olie indeholder enkeltumættede fedtsyrer, som har en
positiv effekt på blodets indhold af fedt.
Forberedelse 1 time og 15 min. Tilberedning 30 min. 16 stk.
# Råvarer til overraskelsesboller
2½ dl letmælk
50 g gær
1 tsk salt
3 spsk olie
3¼ dl hvedemel
3½ dl grahamsmel
¾ dl hvedekim
1 bundt rucola salat
1 lille zucchini
75 g fetaost, mager
2 aflange tomater
eller 1 dl hakkede og afdryppede tomater fra ds.
1-2 fed hvidløg
1 bundt basilikum
75 g mozzarellaost
¼ tsk salt
¼ tsk sort peber
*
Fremgangsmåde:
1 Varm mælken til 37 °C. Opløs gæren i lidt af mælken.
Tilsæt resten af mælken, salt, olie, de to slags mel og
hvedekim.
Gem lidt mel til æltningen.
Ælt dejen kraftigt, gerne i maskine til den er smidig og
blank.
Drys lidt mel over og lad den hæve tildækket ca. 50 min.
2 Skyl og tør salaten og snit den fint.
Skyl zucchinien og riv den groft.
Smuldr fetaosten. Bland det hele i en skål.
3 Skold og flå tomaterne og skær dem i tern.
Pil hvidløget og hak det fint.
Hak basilikummen fint.
Skær mozzarellaen i tern.
Bland tomater, hvidløg, basilikum og mozzarella.
Krydr med salt og peber.
Læg bagepapir på to plader.
Varm ovnen til 200 °C.
4 Ælt dejen smidig, del den i 16 stykker.
Tril hvert stykke til en bolle.
Tryk bollerne flade.
Fordel fyldet på dem, 8 med fetaost og 8 med mozzarella.
Lad dem hæve 15 min. under et klæde.
Bag midt i ovnen 30 min.
Tips & råd
Gær med fuldkornsmel kræver meget væske.
Dejen er blød og klæbrig før hævningen.
Først efter hævningen kan dejen æltes og formes.
Aflange tomater indeholder mere frugtkød og mindre væske end
runde tomater og bøftomater.
Derfor passer de særlig godt til fyld og i tærter.
PR. BOLLE: Energi: Kcal 149 = kJ 626
Kulhydrat 20 g Protein 6 g Fedt 5 g (30%) Fibre 2 g