Juleøl er kraftige,
krydrede sæsonøl med mere alkohol i end almindelige øl (ca. 6,5%). juleøl egner
sig til julefrokost og julemad, og der er mange typer at vælge imellem. Prøv at
bruge lidt af den gode øl i maden.
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Stegetid. ca. 40 min. Tid til marinering: mindst et par timer.
#
8-12 skiver
revelsben uden ben, 2 cm tykke skiver
majsstivelse eller saucejævner
Marinade:
li, stang vanilje
1 tsk salt
1-2 tsk stærk
chilisauce
2 spsk koncentreret
tomatpuré
1½ dl flydende
honning
3 dl juleøl eller
guldøl
Tilbehør:
ovnstegte
kartoffelbåde
grøn og rød salat
*
HÆK vaniljestangen,
og skrab kornene ud.
Rør dem sammen med
de øvrige ingredienser til marinaden.
LÆG kødskiverne i en
stor madplasticpose.
Hæld marinaden i
posen, og tryk luften ud.
Lad kødet marinere i
køleskabet nogle timer eller til næste dag.
HÆLD marinaden i en
gryde, og læg revelsbenene på en rist over en bradepande.
Sæt kødet i en 175 °C
varm ovn, og steg dem i ca. 20 min. på hver side, til kødet er mørt og brunt.
KOG marinaden
igennem, jævn den med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand (eller saucejævner)
og smag til med salt og chili.
SERVER revelsbenene
med salat, ovnstegte kartoffelbåde og sauce.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin