1.2 kg Filet Royal
¼ - ½ l vand eller bouillon
2 spsk olie
Salat:
200-400 g pillede rejer gerne fjordrejer
5 forårsløg
200 g cashewnødder
1 rød peberfrugt
200 g spirer fx lucerne og
bønnespirer
Dressing:
½ dl soja
½ dl vindruekerneolie
½ dl sesamolie
4 spsk østerssauce
1 spsk lyse sesamfrø
1 fed hvidløg
1 appelsin
frisk ingefær
frisk koriander
Tilbehør: Brød eller en kold rissalat
Bestil Filet Royal, fersk svinefilet fri for sener, hos slagteren.
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Brun kødet på alle sider i olie og krydr med salt og peber.
Læg kødet i et ovnfast fad med 2-3 cm væske op om kødet og steg det færdigt i ovnen ved 160ºC i ca. 40 minutter - til centrumtemperaturen er 58ºC.
Afkøl kødet i køleskab.
Rist cashewnødder i ovnen ca. 10 minutter ved 160ºC til de er lysebrune. Rist sesamfrø på en tør pande.
Bland dressingen af soja, olie, østerssauce, sesamfrø, finthakket hvidløg, appelsinskal i fine strimler og appelsinsaft samt 1 spsk revet ingefær. Stil dressingen i køleskab.
Når kødet er gennemkoldt, og lige før det skal bruges, skæres det i papirtynde skiver og lægges på et fad eller fordeles på tallerkenerne. Skær forårsløg i tynde skiver og peberfrugt i meget fine tern.
Bland rejer, forårsløg, nødder, peberfrugt og spirer.
Bland dressingen med 3 spsk finthakket koriander og smag den til. grønsager, nødder og rejer vendes i dressingen og anrettes oven på kødet.
Tips: Kødet kan steges dagen før, og dressingen kan blandes i god tid, evt. dagen før og opbevares i køleskab.
Kog evt. selv fjordrejer. 1 kg fjordrejer bliver til 200-400 g pillede rejer, afhængig af håndelag.