Den er nem at lave evt. af en rest kogt eller stegt kyllingekød - og så smager den forrygende med en krydret dressing af fishsauce, lime, sesamolie og sambal oelek.
Til fire personer.
1 stor gulerod
½ udkernet, fintsnittet agurk
4O0 g kogt eller stegt kyllingekød
300 g fint snittet spidskål
150 g bønnespirer
1 bdt snittede forårsløg
1 hakket rødløg
35 g salte cashewnødder.
Dressing:
¼ dl fishsauce
¼ dl limesaft
1 tsk riseddike
1 spsk sukker
1 spsk sesamolie (den mørke, ristede)
1 knust fed hvidløg
¼ tsk sambal oelek.
Skær guleroden i tynde strimler - brug en skrællekniv.
Bland gulerod og agurk med kyllingekødet - som rives fra hinanden i grove stykker.
Bland derefter kål, bønnespirer, forårs- og rødløg i skålen.
Pisk dressingen sammen og smag den til, før den blandes omhyggeligt med salaten, der drysses med salte nødder og serveres.