Logo

Kalkunsuppe fra USA

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

300 g kogt kalkunkød
1 løg
1 fed hvidløg
½ grøn peber
2-3 stængler blegselleri
2 gulerødder
½ dl olie
50 g hvedemel (knap 1 dl )
1 ½ l. bouillon
8-10 dråber tabasco
salt, peber
200 g majskorn (frosne eller fra dåse)
 
Tilbehør: flûtes
 
Pil og hak løget.
Skyl peberfrugten, befri den for frøstol og kerner og skær den i tern. Skyl blegsellerien og skær den i smalle stykker på tværs.
Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
Varm olien op i en tykbundet gryde.
Rør melet i og rør blandingen ensartet.
Tilsæt halvdelen af bouillonen lidt efter lidt og under stadig piskning. Kom løg, knust hvidløg, peberfrugt, blegselleri og gulerødder i gryden og lad det koge for svag varme under låg i ca. 15 minutter.
Rør af og til, da grønsagerne ellers kan sætte sig fast mod bunden.
Tilsæt resten af bouillonen under omrøring og smag til med tabasco, salt og peber.
Bring atter grydens indhold i kog og lad det småkoge yderligere 5 min. Skær kalkunkødet i strimler og kom det i suppen sammen med de frosne eller afdryppede majs.
Varm suppen godt igennem.
Server suppen rygende varm med flûtes til.

 
Tips: En rest stegt kalkun kan udmærket bruges her. Andre grønsager end de her anvendte kan bruges i suppen. Varier fx. med porre, champignon, blomkål eller bønner. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.418 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her