5-600 g dansk hummer
2 store bundter brøndkarse
2 store kartofler
2 dl flødeskum
olivenolie
eddike
Til Bisque:
Skaller fra hummer
1 dl hvidvin
3 cl cognac
1 gulerod
1 løg
3 fed hvidløg
2 tomater
Hummeren aflives i kogende vand, ca. 2 minutter, og kødet tages ud. Skallerne brunes i hed olivenolie, grønsager tilsættes, flamberes med cognac. Hvidvinen tilsættes og reduceres. Vand tilsættes.
Koges ca. 10 minutter, derefter sigtes og reduceres.
Kartoflerne skæres i tynde skiver.
De koges i letsaltet vand ca. 1 l. i ca. 10 minutter.
Kom brøndkarse i kartoflerne og kog op.
Derefter blendes og sigtes. Smag til med salt og peber.
Hummerhalen steges kort og skæres i stykker og anrettes på tallerkenen.
Hummerbisque koges helt ned og tilsættes flødeskum.
Hummerskummet hældes oven i suppen og pyntes med lidt brøndkarse vendt i syrlig dressing.