Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 50 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer
# Ingredienser
1 skinkeculotte (650 g)
rosmarin, timian og merian
salt og peber
½ liter bouillon
1 løg
1 porre
smørklatter
Sauce:
3 dl sky fra fadet
jævning fx Maizena
Tilbehør: hasselbackkartofler, kogte bønner og grønt til pynt
* Tilberedning
Gnid skinkeculotten med krydderier, salt og peber.
Kom den i et ovnfast fad og hæld bouillonen ved.
Læg fintsnittet løg og porre i.
Kom smørklatter på culotten og sæt fadet i ovnen ved 225 ºC et kvarter.
Dæmp varmen til 175 ºC og steg yderligere 35 min.
Hæld væden fra fadet over i en lille gryde.
Skum den fri for fedt og jævn.
Hasselbackkartofler:
Skræl kartofler og skær dem knap igennem i tynde skiver.
Sæt dem side om side i et ovnfast fad.
Drys med salt og peber og kom smørklatter på.
Steg kartoflerne sammen med skinkeculotten i 45-50 min.