Denne citrussmagende ret kommer helt sikkert til at blive en
genganger på den daglige menu. Den søde appelsinsmag tiltaler børnene
• Fuldkornsris indeholder mange fibre.
• Afpudset skinkekød uden ben er magert.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 45 min. 4 Portioner
# Råvarer til Skinkesauté citruskrydret
500 g skinkekød
2½ dl fuldkornsris
4 dl vand
½ tsk kanel
3½ dl friskpresset appelsinsaft
2 spsk rørsukker
1 spsk maizenamel
1 tsk reven appelsinskal
¼ tsk ingefær
1 dåse (175 g) mandariner
1 tsk majsolie
* Fremgangsmåde:
1 Bland ris og vand i en gryde.
Bring det i kog, læg låg på og dæmp varmen.
Lad det koge ved svag varme til risene er møre, ca. 40 min.
Tag gryden fra varmen og rør kanelen i.
2 Bland imens appelsinsaft, rørsukker, maizenamel,
appelsinskal og ingefær.
Bland det godt. Afpuds kødet og skær det i 2 n cm store
tern. Lad mandarinerne dryppe af
3 Opvarm olien på en teflonpande ved jævn varme.
Læg kødet på og steg det under omrøring, til det ikke
længere er rosa i midten, ca. 5 min.
Læg kødet til side.
Hæld appelsinsaftblandingen og mandarinerne på panden og kog
det under omrøring, til saucen er jævn, ca. 5 min.
Bland kødet med saucen og lad det simre i ca. 4 min.
4 Anret risene på et serveringsfad og læg kød- og mandarinblandingen
ovenpå.
Server straks.
Tips & råd
Garner med appelsinskal: vask og tør en appelsin.
Skær med en kartoffelskræller lange. tynde strimler.
Dekorer kød- gryden med strimlerne.
Alternativ: bind skalstrimlerne i en løs knude.
For yderligere udsmykning: gør det samme med citron og lime
og bind de tre farver sammen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 345 = kJ 1449
Kulhydrat 33 g Protein 24 g Fedt 13 g (34%) Fibre 2 g