Det italienske køkken er meget mere end pasta. Disse saftige
skinkeruller med ost er et udsøgt bevis på dette. Mættende
• Skinke er magert kød • Ricotta kan erstattes med hytteost
som er mere magert.
Forberedelse 25 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Skinkeruller italienske:
600 g skinke
SAUCE:
2 fed hvidløg
1 tsk olie
2 dåser knuste tomater à 400 g
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret basilikum
½ tsk salt
½ tsk sort peber
FYLD:
2 spsk hakkede sorte oliven (valgfrit)
2 fed hvidløg
1 tsk reven citronskal
1 dl ricottaost
1 spsk hakket frisk persille
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Afpuds skinken og skær den i otte skiver.
Pil og hak hvidløget.
2 Forbered saucen i en lille gryde.
Opvarm olien ved jævn varme.
Tilsæt det hakkede hvidløg og steg det under omrøring ca. 1
min.
Tilsæt tomater, oregano, basilikum, salt og peber.
Lad saucen simre til den er jævn, ca. 15 min.
Rør rundt nu og da.
3 Udsten og hak de sorte oliven.
Pil og hak hvidløget.
Bland citronskal, hakket hvidløg, ricotta, oliven og
persille i en skål.
Bland det godt.
4 Fordel fyldet på skinkeskiverne og rul dem sammen.
Fæstn med tandstikkere.
Læg rullerne med sammenføjningen nedad i et ovnfast fad.
Hæld saucen over og stil fadet i ovnen 30 min.
Fjern tandstikkerne og server straks.
Tips & råd
Anvend en spiseske til at fordele osteblandingen på skinken.
Smør osten ud, men lad en ½ cm fri kant være rundt om.
Rul skiverne sammen.
Begynd fra den korte ende.
Luk til med en tandstikker, så skinken ikke åbner sig under
tilberedningen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 262 = kJ 1100
Kulhydrat 7 g Protein 36 g Fedt 10 g (34%) Fibre 2 g