Logo

Suppe med grønkål og kartofler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Suppe med grønkål og kartofler

250 g frisk grønkål
200 g melede kartofler i mindre stykker
2 løg i mindre stykker (ca. 150 g)
¾ liter grønsagsbouillon
½ knoldselleri i meget små tern (ca. 250 g)
¼ liter Karolines Køkken mornaysauce 14%
¼ tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør:
240 g ristet rugbrød
120 g Klovborg mellemlagret 16% (30+)
Server efter suppen: 4 mandariner (ca. 250 g) og 100 g figner

Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene.

Skyl dem grundigt og skær bladene i mindre stykker.

Bring kartofler, løg og bouillon i kog i en gryde.

Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 20 min.

Tilsæt grønkål og kog, stadig under låg, i yderligere ca. 5 min.

Blend suppen i mindre portioner (fyld kun blenderglasset ⅓ op).

Hæld suppen tilbage i gryden  og tilsæt selleritern, MornaySauce, salt og peber. Bring suppen i kog under omrøring og smag den til.
 
Kom suppen i en varm skål.

Spis suppen med ristet rugbrød og ost i skiver eller bidder.

Tips: 250 g frisk grønkål kan erstattes af 150 g optøet, frossen grønkål.
Man kan opnå en mildere ostesmag ved at erstatte Karoline’s MornaySauce med Karoline’s Mild OsteSauce. - Fryseegnet: Ja, uden selleritern

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (16 stemmer)
Siden er blevet set 2.157 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her