En ny klassiker. Anret salaten i en stor skål eller i små portionsglas
- god til picnic, en rigtig jubelvækker.
6 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge/trækketid: 16 min.
#
1½ kg nye kartofler
1 bundt rucolasalat
2-3 mini-romainesalat
Dressing:
5 fed hvidløg
4 ansjosfileter
3 æggeblommer (½ dl, evt. pasteuriserede)
1 spsk dijonsennep
1 spsk hvidvinseddike
1½ dl olie
2-3 spsk vand
salt og peber
*
Skrub kartoflerne rene, og kog dem i velsaltet vand i 8 min.
Sluk for varmen, og lad dem trække færdige under låg i ca. 8
min.
Hæld vandet fra kartoflerne, skyl dem i koldt vand, dryp af,
og køl af.
Pil hvidløgsfeddene, og kog dem i vand i 10 min.
Skyl dem i koldt vand, og dryp af i en sigte.
Kom de kogte hvidløgsfed, ansjoser, æggeblommer, sennep og
vineddike i en blender, og kør det sammen til en tyk puré.
Tilsæt olien lidt ad gangen - til det bliver en cremet
dressing.
Juster tykkelsen med lidt vand, og smag til med (salt og)
peber.
Skær de afkølede (men ikke helt kolde) kartofler i skiver
eller både, og vend dem sammen med dressingen.
Rens rucolasalat og romainesalat, og slyng dem tørre.
Hak rucolasalaten groft, og vend den i salaten før
servering.
Anret med sprøde romainesalat-blade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin