Kartoffelsalat er en klassiker i det gamle danske køkken.
Hér på siden får du alle vores bedste opskrifter på kartoffelsalat samlet ét
sted. Velbekomme!
#
1.5 kg kogefaste små kartofler
75 g yoghurt
60 ml mayonnaise
60 ml cremefraiche 18%
1 spsk dijonsennep
3 spsk friskpresset citronsaft
8 forårsløg i tynde skiver
2 stængler blegselleri
3 spsk friskhakket bredbladet persille
3 spsk friskhakket mynte
3 spsk friskhakket basilikum
salt og peber
Pynt: forårsløg, persille- mynte- og basilikumkviste
*
En ¾ fyldt gryde med letsaltet vand bringes i kog.
Kartofler koges heri, ca. 15-20 min.
Afdryppes og stilles i køleskab 1 time.
Skæres i kvadrater af ca. 2 cm.
I en skål sammenrøres; yoghurt, mayonnaise, cremefraiche, sennep, citronsaft, forårsløg, selleri og krydderurter.
Smages til med salt og peber, hvorefter kartoflerne vendes i.
Hæld salaten i en skål og pynt med krydderurtekviste.
En særdeles velegnet salat til en sommer-picnic.
Se flere opskrifter på kartoffelsalat