Salatbaren er åben! Hvis man er et stort selskab, er det
spændende at stille flere slags salater frem sammen med forskellige saucer.
På billedet herover ser du 3 forskellige forslag:
1. Grøn salat med selleriskiver, radiser og tomater.
2. Champignon med ærter, krydret med hvidløg.
3. Grøn salat med grøn og rød peber, radiser, fyldte oliven
og forårsløg. (bagerst)
Olie-eddikemarinade
1½ dl olie
½ dl hvid- eller rødvinseddike
salt og peber fra kværn
Ryst ingredienserne sammen og smag marinaden til - evt. også
med hvidløg og/eller lys, usødet sennep. Marinaden kan også tilsættes
krydderurter.
Citronmarinade
Citronmarinader tilberedes på samme måde som
olie-eddikemarinaden, men med friskpresset citronsaft i stedet for eddike.
Citronmarinaden har en finere smag end eddikemarinaden og passer til sarte krydderier
og krydderurter.