Bag nogle fyldige
madmuffins og nyd dem som tilbehør til salater og varm mad - eller som en
eftermiddagssnack. Vi har brugt både majsmel og friske majskerner i dejen.
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 25 min. 12 stk.
# Ingredienser til Majsmuffins:
150 g hvedemel
150 g groft majsmel
(polenta)
3 tsk bagepulver
3 spsk sukker
½ tsk salt
2 æg
1 æggehvide
2 dl mælk
2 spsk majsolie
150 g majskerner (se
tips)
*
Sådan laves Majsmuffins:
Tænd ovnen på 210 °C.
Bland alle de tørre
ingredienser i en skål.
Pisk æg, æggehvide,
mælk og olie sammen med majskornene i en anden skål.
Bland de tørre og
våde ingredienser til en dej - rør ikke for meget.
Fordel dejen i 12
smurte eller forede muffinforme.
Bag muffins i 20- 25
min og lad dem afkøle på en bagerist.
Tips: Du kan skære
friske majskerner af en kolbe, bruge frosne, optøede og afdryppede majskerner
eller afdryppede majs fra dåse.
Tilsæt evt. hakkede
krydderurter som basilikum, oregano eller koriander. Hvis du kan lide krydret
mad, kan du også tilsætte lidt chiliflager eller finthakket frisk chili.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------