Disse dejlige små muffins kan spises til mange lejligheder. De er fx gode til grydestege og retter med chili.
6 store muffins:
265 g hvedemel
3 tsk bagepulver
175 g majsmel
60 g sukker
1 knsp salt
2 ½ dl kærnemælk
100 g usaltet smør, smeltet
1 æg, letpisket
Varm ovnen op til 175°C og smør en muffinform med 6 store huller.
Bland de to slags mel, bagepulver, sukker og salt med en ske i en skål.
Pisk kærnemælk, smør og æg i en stor skål med en elektrisk håndmikser.
Rør de tørre ingredienser i kærnemælksblandingen, til det er lige netop blandet. Fordel dejen i formen og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Vip brødene ud af formen og lad dem køle af på en rist.
Server brødene varme.
Opbevar muffins i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Majsmuffins med chili og koriander
Følg basisopskriften. Tilsæt 1 tsk hakket rød chili uden frø og 3 spsk friskhakket koriander til de tørre ingredienser.
Prikkede majsmuffins
Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk finthakket rød peberfrugt, 2 spsk finthakket grøn peberfrugt og 2 spsk finthakket basilikum til de tørre ingredienser.
Majsmuffins med krydret pølse
Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g kogt hakket italiensk pølse til dejen.