Logo

Majsmuffins

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Majsmuffins


Disse dejlige små muffins kan spises til mange lejligheder. De er fx gode til grydestege og retter med chili.

 

6 store muffins:

265 g hvedemel

3 tsk bagepulver

175 g majsmel

60 g sukker

1 knsp salt

2 ½ dl kærnemælk

100 g usaltet smør, smeltet

1 æg, letpisket

 

Varm ovnen op til 175°C og smør en muffinform med 6 store huller.

Bland de to slags mel, bagepulver, sukker og salt med en ske i en skål.

Pisk kærnemælk, smør og æg i en stor skål med en elektrisk håndmikser.

Rør de tørre ingredienser i kærnemælksblandingen, til det er lige netop blandet. Fordel dejen i formen og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Vip brødene ud af formen og lad dem køle af på en rist.

Server brødene varme.

Opbevar muffins i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Majsmuffins med chili og koriander

Følg basisopskriften. Tilsæt 1 tsk hakket rød chili uden frø og 3 spsk friskhakket koriander til de tørre ingredienser.

 

Prikkede majsmuffins

Følg basisopskriften. Tilsæt 3 spsk finthakket rød peberfrugt, 2 spsk finthakket grøn peberfrugt og 2 spsk finthakket basilikum til de tørre ingredienser.

 

Majsmuffins med krydret pølse

Følg basisopskriften. Tilsæt 100 g kogt hakket italiensk pølse til dejen.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.754 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her