En lidt anderledes græskartærte - til 12 portioner:
Dej:
4 ¼ dl hvedemel
l1/2 tsk salt
1 tsk rørsukker
100 g kokospasta
1 æg
2 spsk æblecidereddike
3-4 spsk koldt vand
smør eller margarine til formen
Fyld:
400 g græskarkød i tern
2 ½ dl fløde
1 ¾ dl rørsukker
3 æg
½ tsk kane
l1/2 tsk ingefær
Bland alle ingredienserne til dejen sammen.
Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskabet i 1 time.
Smør en tærteform ca. 26 cm i diameter.
Læg græskarkødet i en kasserolle sammen med 1 dl vand, og lad det småkoge under låg i ca. 15 minutter.
Hæld det i en si, og lad det dryppe godt af.
Blend eller mos græskarkødet.
Bland de øvrige ingredienser i.
Rul dejen ud mellem plastfilm.
Læg dejen i tærteformen, og tryk den godt ned.
Skær kanten til, så den bliver jævn.
Prik dejen med en gaffel.
Hæld fyldet i, og bag tærten midt i ovnen ved 200° i ca. 1 time.