Saumon marine et sa creme de moutarde - 8 personer
1,5 kg laks (1 side)
50 gr sukker
200 gr salt
Sauce:
1 dl vineddike
50 gr brun farin
3 dl cremefraiche
1 dl piskefløde
2 spsk dijon sennep
1 lille bundt dild
Garniture:
2 gulerødder
2 courgetter
2 porrer (det hvide)
1 lille bundt kørvel
1 lille bundt purløg
Soya
Laksen smøres ind i sukker og salt og den ligger natten over.
Sauce:
Sukker og vineddike varmes op, så sukkeret opløses. Det tages af varmen, cremefraiche, fløde, sennep og salt kommes i. Saucen skal være frisk, ikke for sur eller for sød.
Garniture
Gulerødder, courgetter og det hvide af porren skæres i tynde strimler »julienne« og koges i let saltet vand, til de er møre og marinere s herefter i soJa.
Anretning:
Laksen skæres i tynde skiver og lægges på tallerkenen med ca. 2 cm til kanten,hvor saucen lægges rupdt om. De marinerede grønsager lægges i midten i en lille høj. Skåret purløg drysses rundt på laksen, små kviste dild lægges rundt i kanten skiftevis med kørvel.
TIPS: Laksen kan også pyntes med lakserogn.