Dej:
3 dl hvedemel
150 g smør eller margarine
2 æg
Fyld:
500 g rabarber
1 dl sukker
1 spsk kartoffelmel
Kom hvedemel og fedtstof, skåret i mindre terninger i en skål sammen med 1 æg.
Saml det hurtigt til en grynet dej.
Form dejen til en flad rund kage og lad den ligge i plastfolie i køleskabet i mindst 30 minutter.
Rul godt halvdelen af dejen ud på et melet bord og beklæd en tærteform med den.
Se efter at dejen ligger oppe på tærteformens kant.
Skær overflødigt deje af med en klejnespore.
Rul resten af dejen ud i en aflang form.
Fyld:
Skyl rabarberne og afpuds dem.
Fjern eventuelt grove trævler.
Skær rabarberne i 2-3 cm. lange stykker.
Bland dem med sukker og kartoffelmel og kom blandingen i tærteformen.
Skær lange strimler af den udrullede dej med klejnesporen og læg dem
i rudemønster på rabarberne.
Læg også en strimmel hele vejen rundt i kanten.
Pisk 1 æg og pensl piedejen med det.
Bag ved 225°C i ca. 25 minutter til rabarberne er møre, og pien har fået en fin farve.
Server pien afkølet med iskoldt flødeskum.
Tips: En tynd vaniljesauce smagt til med lidt calvados eller cognac kan
serveres til i stedet for flødeskum.