Rouladen her er med rabarber, men fyldet kan varieres i det uendelige. Prøv f.eks. at blande hakket chokolade og friske, moste jordbær i flødeskummet.
Til 1 roulade
Bund:
4 æg
125 + 100 g sukker
Kornene af en vaniljestang
120 g hvedemel
2 tsk bagepulver
Fyld:
400 g rabarberkompot (se dette)
4 dl piskefløde
Evt flormelis til tilsmagning
Bund
A. Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål.
Sørg for, at skålen til hviderne ikke er for varm, da de så kan være svære at få til at stivne
B. Pisk blommer, vaniljekorn og de 125 g sukker hvidt og skummende og sigt hvedemel og bagepulver i.
Rør dejen godt sammen
C. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen
D. Smør dejen ud på en bageplade i et rektangel og sæt den straks i ovnen ved 175°C i ti minutter
E. Vend den færdigbagte bund over på et fugtigt viskestykke drysset med resten af sukkeret, smør fyldet på (se nedenfor) og rul rouladen sammen inden bunden bliver kold
Fyld: Pisk flødeskummet, rør rabarberkompot ud heri og smag eventuelt til med flormelis
--