Mørdej:
750 g hvedemel
700 g smør
50 g flormelis trukket med vaniljestang
1 æggeblomme
Fyld:
1 bdt rabarber
Melis
Æggestand royal:
1 cl piskefløde
1 cl mælk
2 æg
¼ vaniljestang
1 knsp. salt
Italiensk marengs:
2 æggehvider
140 g stødt melis
Pynt:
Rørsukker (kan udelades)
Fyld:
Skær rabarberne i 2-3 cm lange stykker, læg dem i en sigte og drys med stødt melis. Stil rabarberne på køl, så de kan trække natten over.
Mørdej:
Smuldr ingredienserne sammen og læg dejen på køl i min. 1 time.
Rul dejen tyndt ud og beklæd en tærteform med den, prik med en gaffel og stil formen koldt i ca. en ½ times tid.
Forbag tærtebunden i 10 minutter ved 180°.
Æggestand:
Pisk mælk, fløde, æg og vaniljekorn godt sammen med salt.
Marengs:
Pisk æggehviderne stive med flormelis.
Fordel de marinerede rabarber i mørdejsbunden, hæld æggestanden over og bag tærten i yderligere 15 minutter, til æggestanden er lidt størknet.
Tag tærten ud af ovnen og fordel marengsmassen over rabarberne, sprøjt eventuelt et mønster med sprøjteposen!
Drys eventuelt også lidt rørsukker over kagen, når det karamelliserer under bagning giver det en flot effekt.
Bag tærten færdig ved 220°.
Lad tærten stå til afkøling og server med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Tærten kan serveres lun eller kold.