150 g hvedemel
75 g havreklid
100 g smør
2 spsk flormelis
2 spsk vand
1 æg
600 g rabarberstilke
1 dl vand
1 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
2 æggehvider
1 dl sukker
Hak hvedemel, havreklid og smør til en grynet masse.
Bland med flormelis.
Pisk æg og vand ensartet, og kom det i ælt sammen.
Læg dejen koldt i mindst 1 time.
Tryk eller rul den ud i en form 24 - 25 cm.
Skær de rensede rabarbere i små stykker.
Lav lage af vand og sukker. Kog den ind til det halve.
Kom rabarberne i. Tag af varmen og lad stå ca. 15 min. Til de er møre.
Tag dem op, kog lagen ind og hæld over rabarberne.
Prik bunden med en gaffel.
Bages ved 200° i 15 min. På risten i ovnen.
Hæld rabarberne i.
Pisk æggehviderne stive med sukkeret.
Bred marengsen over, og sæt tærten i ovnen igen. Marengsen skal være gylden. Ca. 15 min.
Serveres lun.