250 g hvedemel
50 g smør
25 g sukker
25 g gær
1 æg
1 dl mælk
½ tsk kardemomme
½ tsk salt
Fyld:
75 g smør
75 g flormelis
1 spsk sirup
Pynt:
100 g flormelis
50 g korender
Mælken lunes, heri opløses gæren, som dog ikke varmes med.
Hvedemel og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæves til dobbelt størrelse på et lunt sted, tildækket.
Dejen deles i 2 lige store dele og formes til 2 kugler, som hviler i 3-4 min og trykkes derefter ud med hånden til de passer i størrelse til de runde lagkageforme.
Dejen anbringes i de smurte forme og trækkes ca 1 cm op ad formens sider.
Remoncen stryges på, og ovenpå drysses korender og flormelis.
Hæves til dobbelt størrelse på et lunt sted og bages i forvarmet ovn på midterste rille ved 240°C i ca 10 min.