½ kg skært oksekød (bov, klump eller halestykke)
20 g svine- eller baconfedt
3 dl finhakket løg
ca. 1 spsk mild paprika
1 spsk koncentreret tomatpuré
1 grøn peberfrugt
salt
evt. 1 tsk knust kommen
ca. 1 ½ l suppe
½-¾ kg kartofler skåret i små terninger.
Skær kødet i terninger og brun det i fedt på alle sider.
Tag det op med en hulske.
Tilsæt hakket løg, og lad dem svitse til de er gyldne. tilsæt paprika, og lad det svitse lidt med inden kød, tomatpuré, finhakket peberfrugt, salt, kommen samt suppe tilsættes.
Skum suppen.
Lad suppen simre under låg, til kødet er meget mørt, i alt 1-2 timer.
Tilsæt små kartoffelterninger ½ time før kødet er mørt.
Skum evt. suppen for fedt og smag evt. til med salt og tomatpuré.
Suppen kan smages til med merian og knust hvidløg i stedet for kommen.
Suppen kan dybfryses, hvis kartoflerne udelades.
Energi: 25% protein, 47% fedt, 28% kulhydrat.