suppe til 6-8 personer
1 kg oksemellemskært
1 spsk svinefedt
4 stk store, hakkede løg
2 stk gulerødder
4-5 bladselleri stængler
1 kg kartofler
4 stk modne tomater
3 fed hakket hvidløg
3 spsk mild paprika
1 ds konc. tomatpure
2 tsk merian
1 stk chilipeber
3-4 l vand
salt og peber
Damp de hakkede løg, til de er klare. Skær kødet i terninger og vend det i fedtstoffet med løgene, til kødet har mistet farven - det skal ikke brune. Tag gryden af varmen og rør paprikaen i.
Tilsæt vand og tomatpure, og kog kødet en times tid. Skær gulerødder og selleri i små terninger. Halver chilien og snit den fint. Husk at fjerne frøene: Tilsæt grønsagerne og den halve chili sammen med hakket merian og hvidløg og kog suppen i 15 min., kom kartoffelterningerne i, og kog yderligere 45 min., til kødet er mørt.
Ca. 10 min før retten er færdig, skæres tomaterne i små terninger, kernerne fjernes og tomaterne hældes i. Smag suppen til med salt, peber og evt mere chili.
Når alt er mørt, serveres suppen rygende varm.