5-600 g skært oksekød, klump, yderlår, halestykke, bov
30 g smør/svinefedt
2 dl løg, hakket
1 fed hvidløg, hakket
1-2 tsk mild paprika
evt. ½ tsk kommen
4 flåede tomater
4 dl bouillon
Skær kødet i terninger.
Brun fedtstoffet i en tykbundet gryde.
Brun kødet heri ad 2 gange.
Tag kødet op med hulske.
Svits de hakkede løg til de er klare og gyldne.
Tilsæt evt. lidt mere fedtstof.
Drys hvidløg, salt, peber og paprika over og rør rundt.
Læg kødet tilbage i gryden.
Hæld tomater og bouillon ved.
Dæmp varmen og læg låg på gryden.
Småkog retten ca. ¾-1 time for klump og halestykke.
For yderlår og bov er stegetiden 1 ¼-1 ½ time.
Spæd evt. lidt mere bouillon til, hvis for meget fordamper.
Suppen kan jævnes med 1 dl cremefraiche.
Kan smages til med merian, salt og peber.
Tips: Kartoffelbåde kan kommes i suppen i de sidste 30-40 min.