300- frisk babyspinat
4 forårsløg
100- shitake svampe
8- god hønsebouillon (f.eks. kogt på skroget af en kylling)
1 stilk citrongræs klippet i mindre stykker
skrællet, hakket frisk ingefær
2 hakkede hvidløgsfed
spidsen af en spansk chili snittet i strimler
salt og peber
jordnøddeolie eller neutral olie
2 spsk. soja
½ tsk. sukker
½ tsk. mørk sesamolie (olie af ristede sesamfrø)
4 vagtelæg
Skyl, rens og afdryp spinaten.
Gør forårsløgene i stand. Snit dem i små skrå stykker.
Gør svampene i stand og skær dem i mindre stykker.
Sæt grønsagerne til side.
Kog bouillonen med citrongræs, ingefær og halvdelen af hvidløgene samt salt og peber i 4-5 minutter og lad den trække i 5 minutter under låg.
Si suppen og hold den varm.
Kom 2-3 tsk. olie i en stor stegegryde og tilsæt svampene, når den er rigtig hed. Sauter dem et øjeblik, før forårsløg, spinat, resten af hvidløgene samt soja, sukker og sesamolie tilsættes.
Lad det sautere under konstant bevægelse i knap ét minut.
Tag alle grønsager op ad gryden, læg dem på fad, dæk med folie og stil til side.
Steg vagtelæggene i rigelig olie i en lille gryde eller på en pande.
Fordel grønsagerne i store suppeskåle, hæld suppen ved og læg de stegte vagtelæg øverst.
Drys med purløg og server suppen med det samme.