En rigtig kageklassiker. Den kan varieres med forskellige slags bær og fyld, eller man kan lave små portionskager i stedet for en stor. Der skal i alle tilfælde masser af bær på. Desserten er kreeret af en australsk kok til ære for Anna Pavlova, en ukrainsk balletdanserinde, som han havde forelsket sig i.
4 æggehvider
¾ dl sukker
1 ¾ dl flormelis
1 bæger mager kvark med vaniljesmag
mindst 1 l hindbær og blåbær
kokosflager
Pisk æggehviderne næsten stive i en helt ren og tør skål.
Tilsæt sukker og flormelis lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker.
Tegn en cirkel med en diameter på 25 cm på et stykke bagepapir på en bageplade og fordel marengsmassen på den.
Bag marengsbunden ved 75°C i ca. 1 time og 45 minutter.
Den lave temperatur og lange bagetid gør marengsen hvid og fin.
Køl bunden af.
Fordel kvarken og masser af bær over marengsbunden.
Drys med kokos.
Æggeblommerne kan senere bruges til Kirsebærtærte, se opskrift.