7,5 dl god fiskefond
2,5 dl cremefraiche /piskefløde
Fyld:
1 gulerod
1 porre - det hvide og lysegrønne
1 bananskalotteløg
Fisk:
200 g fast, benfrit hvidt fiskekød, eksempelvis lyssej, torsk, brosme,
lange eller lignende fisk - skåret i store mundrette stykker
Topping:
Frisk dild, koriander eller brøndkarse - de to første er karakteristiske i smagen, brøndkarsen mere neutral, meget smuk og
meget sund, men enkel i sin smagfulde fremtoning.
Skær juliennerne og drys lidt salt hen over dem og overhæld dem med kogende vand, som straks hældes fra igen.
Hold urterne varme.
Damp fiskestykkerne, enten på en damp-indsats i gryde, eller læg fiskestykkerne i et ovnfast fad og sæt dem i ovnen i ca. 7-8 minutter ved ca. 190°C.
Hold fisken varm.
Varm fiskefonden op og cremefraiche, lad det koge godt sammen et par minutter.
Anbring urter og fisk i varme suppetallerkener og hæld suppen over, kom dild på toppen.
Varm brødet og lad dette ledsage retten.
Tips: fiskefond kan man enten købe frosset hos fiskehandleren eller på
flaske i supermarkedet. Eller man kan lave sin egen ved at lægge
fiskeben fra fladfisk - eksempelvis rødspætter og/eller pighvar på en
bradepande sammen med løg, persillerødder og en gulerod. Still det i
ovnen ved høj varme i ca. 10 minutter. Derefter koge råvaren i rigeligt
vand ca. en halv time med lidt salt og citron. Og si fonden.