125 cl lunken vand
125 cl lunken mælk
ca. 70 dl hvedemel
120 g smør
2 spiseskeer sukker
1 pisket æg til glasering.
Vand til glasering.
Fyld:
25 cl birkes
Mælk til at dække birkes
1 spiseske sukker
2 spisesker honning
1 spiseske smør
Skal af en appelsin (usprøjtet)
Skal af en citron (usprøjtet)
Hvider fra 2 æg
Dej:
Opløs sukkeret i vandet iblandet mælken, tlsæt gæren og rør til gæren er opløst.
Lad hvile i 10 minutter.
Bland melet, smør (som skæres i små stykker) og gærblandingen.
Ælt indtil dejen bliver smidig kugle, eller brug en foodprocessor.
Tilsæt hvedemel eller mælk om nødvendigt.
Lad dejen hvile i et par minutter og ælt derefter igen i 1 minut.
Læg til hævning i en let olieret skål.
Dejen drejes for at dække alle sider med olien.
Tildæk med et viskestykke og lad hæve til dobbelt størrelse.
Fyld:
Hæld kogende vand og birkes sammen.
Lad det trække i 5 minutter, hæld vandet fra.
Læg birkes på en pande og dæk med mælk.
Bring det til at koge.
Hæld overflødig vædske fra.
Kom i en blender og blend til blandingen bliver hvid.
Tilsæt sukker, honning og smør.
Varm op i en tykbundet kasserolle og lad koge i 1 minut ved høj varme.
Køl af.
Når blandingen er kold tilsættes æggehviderne og den revne appelsinskræl.
På et melet bord lægges dejen ud og æltes til et langt rektangle på ca. 2,5 cm tykkelse.
Læg fylde ud på dejen.
Dejen smøres ud til ca. 2,5 cm fra kanten af dejen.
Rul dejen til en roulade så fyldet er indeni.
Læg på en smurt eller non-stick bageplade.
Sørg for at roulade samlingen vender nedad.
Ovnen opvarmes til 175ºC (165 hvis det er en varmluftsovn) og rouladen bages i 35–40 minutter.
Glacér med æggeblandingen og lad rouladen køle ned på en rist.