Dej:
175 g hvedemel
½ tsk salt
40 g smør
1-2 spsk- vand
Fyld:
500 g porrer
25 g smør
2 spsk hvedemel
3 dl mælk
½ tsk sennep
salt
peber
100 g hvidløgspølse i store skiver
50 g reven danbo ost.
*
Sigt hvedemel og slat ned i en skål.
Gnid smørret i, til blandingen er grynet.
Ælt det med lige akkurat så meget vand, at dejen hænger sammen.
Dæk den til og stil den koldt i 30 minutter.
Rul den ud til en cirkel lidt større end en 20 cm. form.
Prik dejen med en gaffel.
Læg bagepapir over og fyld op med ris eller tørrede bønner.
Bag den i en varm ovn ved 200°C i 10 minutter.
Til fyldet koges de skyllede skivede porrer i letsaltet vand i 7 minutter.
Lad dem dryppe af og læg dem så i den forbagte tærte.
Lav en opbagt sauce af smør, hvedemel og mælk.
Lad den koge i 3 minutter.
Smag til med sennep, salt og peber.
Lad den køle lidt og hæld den over porrerne.
Læg pølseskiverne taglagt ovenpå og drys med osten.
Bag tærten ved 200°C i 15 minutter til osten er smeltet.