Hjemmelavet saft! Det tager et par dage at lave denne
dejlige saft af rabarber, jordbær og hyldeblomster. Men det er arbejdet værd!
#
250 g rabarber
250 g modne jordbær
2 usprøjtede citroner (tynde skiver)
10-15 klaser hyldeblomster
1 kg sukker
1 l vand
*
1. DAG: Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.
Skyl jordbærrene i koldt vand, nip bladene af og lad dem
dryppe af i et dørslag.
Mos jordbærrene med en gaffel og kom det i en skål.
Tilsæt citronskiver, hyldeblomstklaser og rabarberstykker.
Kog sukker og vand til sukkeret er opløst, og hæld det
kogende over blandingen i skålen.
Dæk skålen til, og lad den trække i ca. 2 døgn i køleskab.
3. DAG: Rør et par gange i skålen i løbet af dagen og lad
saften dryppe af i en meget fin sigte evt. gennem et saftklæde eller skoldet
viskestykke.
Hæld saften på skoldede flasker eller i en kande og opbevar
i køleskab.
Holdbarheden er ca. 1 måned.
Saften kan også fryses og opbevares i længere tid.
Fortynd saften med koldt vand eller tør hvidvin.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin