Disse osteagtige kartoffelpandekager er lavet med kun fem
ingredienser og er super sprøde takket være airfryeren. De er det perfekte
tilbehør til et pocheret æg og bacon til morgenmad eller røget laks og cremefraîche
til frokost.
10 min forberedelse. 30
min kogetid. 12 kager
# Ingredienser
750 g kartofler, skrællede, groft revet
1 lille løg, groft revet
80 g (1 kop) groft revet cheddar ost
50 g (1/3 kop) selvhævende
mel
2 æg, let pisket
græsk yoghurt eller cremefraiche til servering
* Tilberedning
Læg revet kartoffel og løg i et dørslag og pres overskydende
væske ud.
Overfør til en stor skål.
Tilsæt cheddar og mel. Krydr. Bland godt.
Brug en spatel til at folde ægget i blandingen, indtil det
er blandet.
Sprøjt en airfryer-kurv let med olie.
Placer ¼ kop af blandingen i portioner i kurven, 2 cm fra
hinanden (se tips).
Spred forsigtigt for at skabe 8 cm cirkler. Spray med olie.
Kog ved 190°C i 10 min eller indtil de er gyldenbrune.
Overfør til en trådstativ. Gentag med den resterende
kartoffelblanding.
Server pandekager lune (se tips) med yoghurt eller creme
fraiche.
Tips: Vi brugte en 7 liter airfryer og kogte 4
pandekager i hver hold.
Ekstra væske kan samle sig i skålen med den ukogte blanding,
mens
du tilbereder pandekagerne. Kassér ekstra væske og fortsæt
tilberedningen.
Server pandekagerne lune, efterhånden som de kommer ud af
airfryeren,
eller for at servere samlet, læg dem alle tilbage i
airfryeren og
opvarm dem igen i 5 min.
Se alle de bedste opskrifter med Airfryer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person, Menuer, For børnekokke, eller Mad på 30 min og meget mere
Få de bedste madopskrifter med madABC.dk - Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------