Med et par ark
færdigkøbt fillodej, er det nemt at lave en hurtig weekend-snack.
Arbejdstid: 20
min. Bagetid: 15 min. Fryseegnet
#
1-2 ark fillodej
25 g smeltet smør
Fyld:
1 lille æg
friske krydderurter
(fx persille, basilikum eller salvie)
50-75 g fetaost
eller salatost
peber
*
TÆND ovnen på 220 °C.
PISK ægget sammen
med hakkede krydderurter, smuldret ost og friskkværnet peber.
RUL dejen ud på
bordet, og pensl den med smeltet smør.
Skær dejen i baner
(ca. 8 x 30 cm).
LÆG en skefuld
ostefyld i den ene ende af hver dejstrimmel.
Fold dejen sammen
omkring fyldet, ved at folde den i trekanter skiftevis til højre og venstre,
indtil dejstrimlen er brugt.
Fortsæt med alle
dejstrimlerne, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
PENSL trekanterne
med smeltet smør, og bag dem gyldne ca. 15 min.
Server som snack.
TIPS: Vend evt lidt
hakkede soltørrede tomater i fyldet. Fetapakkerne kan fryses ubagte, og bages
direkte fra fryseren. Beregn ca 5 min. ekstra bagetid.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin