- tapas til 4
# Ingredienser
200 g ren torskefilet
Salt, lidt sukker
4 figenblade (se nedenfor 1)
Olie til pensling
Glaseret figen:
2 friske figner
2 spsk rørsukker
Baconskum:
1 hakket løg
2 laurbærblade
100 g røget bacon i tern
1 kvist timian
1 stk persillerod i grove tern
½ spsk tomatpuré
2 dl hvidvin
2 dl lys hønsefond
1 dl flødeskum
Salt, peber
* Tilberedning
Torsk: Del torskefileten i 4 kvadrater a 50 g
Krydr med lidt salt og sukker og lad trække 1 time.
Ryg torskestykkerne et par minutter i røgpanden som beskrevet i:
Sådan ryger man i en pande.
Pak hvert stykke for sig i et figenblad, pensl bladene med olie og drys med salt.
Bag pakkerne i ovnen ved 225 ºC i 8 minutter.
Glaseret figen: Flæk fignerne fra top til rod og dyp skærefladen i rørsukker.
Grill fignerne ved 225 ºC, til sukkeret er smeltet.
Afkøl fignerne, og sukkeret bliver sprødt.
Baconskum: Rist løg, laurbærblade, bacontern, timian og persillerod af i en gryde.
Tilsæt hvidvin og derefter tomatpure.
Reducer til det halve, tilsæt hønsefonden.
Reducer atter til det halve.
Si pureen og smag til med salt og peber.
Tilsæt flødeskum lige inden servering.
Anretning: Torsk i figenblad anrettes med en halv glaseret figen og dryppes med baconskum.
(1) Figenblade er på vej ind på det danske marked, og mange mennesker har selv figentræer i haven og dermed let adgang til bladene. Ellers kan bruges friske vinblade, citronblade eller måske endog spinatblade.