Tag en gammel pande, ovnbakke eller lignende.
Læg en håndfuld smulder (kan bl.a. købes i sportsforretninger) i panden og sæt en rist eller læg et stykke sammenfoldet alufolie ovenpå.
Fisken, silden, torsken, kartoflen, eller hvad der nu skal ryges, lægges på alufoliet eller risten.
Læg alufolie over panden som låg og sæt panden på blusset.
Når smulderet begynder at ryge, tages panden af blusset igen og står og trækker.
Rygetiden er naturligvis afhængig af produktets størrelse, et stykke fisk skal oftest blot have et par minutter.
Efter en kortvarig rygning kan retten færdiglaves i ovn eller på grill.
Anvendes en rist i panden i stedet for alufolie, har røgen meget let adgang til emnet.
Vil man ikke have for kraftig røgsmag, kan man også lette lidt på alufolielåget, så røgen kan slippe ud.
Skal der ryges større portioner eller mange stykker, så brug fx. en fiskegryde.