Med spændende krydderier og lidt dej kan en portion hakket
kød række til mange personer. Tærterne kan også serveres kolde, fx som del af
en buffet.
6-8 personer. Arbejdstid: 1 time. Bagetid: 30-60 min.
#
Tærtedej:
400 g hvedemel
150 g smør
1 tsk salt
1 æg
1dl mælk
Fars:
400 g hakket oksekød
½ spsk olie
1 løg
1 hvidløg
¼ tsk stødt allehånde
¼ tsk stødt nelliker
¼ tsk stødt muskat
2 tsk friskhakket salvie
2 tsk friskhakket rosmarin
250 g kartofler
2 æg
2 dl mælk
salt og peber
Endvidere:
1 æg til pensling
*
Kør mel, smør og salt sammen til en grynet masse i en
foodprocessor, og saml hurtigt dejen med æg og mælk.
Del dejen i 2 portioner, og læg dem i køleskabet.
Brun kødet på en pande med olie, og tilsæt finthakket løg og
knust hvidløg.
Steg et par min. under omrøring, og tilsæt krydderier og
hakkede krydderurter.
Hæld det i en skål til afkøling.
Skræl kartoflerne, og riv dem groft.
Rør dem i farsen sammen med æg og mælk.
Rul den ene portion tærtedej ud, og beklæd 6 portionsforme
eller 1 stor tærteform med dejen.
Læg farsen på tærtebunden(e), og dæk med låg udrullet af den
anden portion dej.
Knib kanterne godt sammen, og udstik nogle lufthuller i
låget/lågene.
Pensl med sammenpisket æg, og bag portionstærterne i ca 30
min og en stor tærte i 45-60 min ved 200 °C.
Se også dejlig opskrift på Indbagt farsrulle
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin