Sprøde små brødskiver med krydret rejecreme - dette er den
perfekte start på en god middag.
• Kroppen kan lettere udnytte næringsstofferne, hvis du
støder 1 spsk sesamfrø i en morter og rører det i cremen.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 5 min. 4 portioner
# Råvarer til Crostini med rejecreme:
200 g pillede rejer
1 cm frisk ingefær
1 forårsløg
et par stilke koriander eller purløg
2 tsk tør sherry eller risvin
1 tsk friskpresset citronsaft
1 æggehvide
½ tsk salt
⅛ tsk friskkværnet peber
12 skiver baguette
2 spsk sesamfrø
*
Fremgangsmåde:
1 Skræl ingefæren og hak den fint.
Gør forårsløget i stand og hak det fint, også det grønne.
Skyl korianderen og hak den fint.
2 Opvarm ovnen til 250 °C.
Hak rejerne groft og kør dem i en blender til en smørbar
masse.
3 Bland cremen med ingefær, forårsløg, koriander, sherry,
citronsaft og æggehvide.
Smag til med salt og peber.
4 Smør rejecremen på brødskiverne og drys sesamfrøene på.
5 Læg brødene på en plade og bag dem sprøde i den varme ovn,
ca. 5 min.
Server dem nybagte.
Tips & råd
Baguetter med den sprøde skorpe er gode at bruge til
crostini.
Eftersom de bages uden fedt er de særligt gode.
I det kinesiske køkken anvender man risvin som krydderi.
Risvin finder du i asiatiske butikker og i velassorterede
supermarkeder.
Variation: Rør 1 finthakket chilifrugt i rejecremen, hvis du
vil ha' en stærkere smag.
PR. PORTION (3 SNITTER): Energi: Kcal 112 = ~ 470
Kulhydrat 9 g Protein 14 g Fedt 2 g (16%) Fibre 1 g