Wokkede rejer med smag af hvidløg, ingefær og honning er en
ny oplevelse. Drys ristede sesamfrø over som prikken over i'et • Rejer
indeholder meget protein og kalcium • Ingefær giver meget smag men få kalorier.
Forberedelse. 15 min. Tilberedning 5 min. 4 Portioner
# Råvarer til Rejer med sesam og honning
1 kg rejer med skal, eller 400 g pillede rejer
1 spsk sesamfrø
½ tsk citronpeber
½ dl majsmel
2 spsk olie
1 tsk sesamolie
4 forårsløg, fint skivede
1 stort fed hvidløg, presset
2 tsk frisk ingefær, finthakket
4 spsk honning
1 spsk soya
1 spsk chilisauce
2 spsk friskpresset citronsaft
*
Fremgangsmåde:
1 Pil rejerne.
Hvis rejerne er store, kan du lade den yderste del af halen
sidde på som dekoration.
2 Rist sesamfrøene på en tør pande.
3 Bland citronpeber og majsmel i en skål.
Læg rejerne i og vend dem rundt, så de bliver helt dækket af
paneringen.
4 Opvarm 1 spsk olie i en wok eller tykbundet stegepande.
Tilsæt rejerne og steg dem under omrøring, til de er
gennemvarme, 2-3 min.
Anret rejerne på varme tallerkener og hold dem varme.
5 Tilsæt resten af olien samt sesamolie, forårsløg, hvidløg
og ingefær.
Lad det stege under omrøring i 2 min.
Tilsæt honning, soya, chilisauce og friskpresset citronsaft.
Bring det i kog under omrøring.
Hæld saucen over rejerne.
Drys sesamfrø over og server straks.
Tips & råd
Rist sesamfrøene på en varm og tør stegepande.
Rist dem til de er gyldne og dufter godt.
Ryst stegepanden med jævne mellemrum.
Skyl wokken eller stegepanden og øvrige redskaber lige efter
at du har anvendt honning i maden. Ellers bliver det ret svært, at få alt rent
igen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 321 = kJ 1348
Kulhydrat 24 g Protein 27 g Fedt 13 g (36%) Fibre 2 g