Saftigt andebryst marineret med en meget fin marinade og
stegt sammen med blideforårsløg.
Luksus til gæsterne
• Chilifrugt er godt for fordøjelsen og sætter fart i
blodomløbet.
Forberedelse 45 min. Tilberedning 15 min. 6 portioner
# Råvarer til Andebryst på spid:
2 andebryster à ca. 300 g
1 lille rød chilifrugt
1 fed hvidløg
1 bundtforårsløg
3 spsk lys soya
3 spsk mørk soya
5 spsk friskpresset appelsinsaft
1 spsk sukker
salt
6 spsk olie
2 spsk usaltede jordnødder
grillspid of træ
*
Fremgangsmåde:
1 Skyl andebrysterne under rindende koldt vand.
Dup dem tørre og skær dem i tynde skiver.
Skyl chilifrugten og skær den i tynde skiver.
Pil og pres hvidløget.
Gør forårsløgene i stand og skær dem i 3 cm lange snitter.
2 Bland de to slags soya med appelsinsaft og sukker.
Rør rundt til sukkeret er opløst.
Tilsæt chilifrugt, hvidløg og et par dråber olie.
3 Læg andebrysterne på en plan overflade.
Pensl dem med marinade og læg et stykke forårsløg på hvert
stykke andebryst.
Fold andebrystet over og sæt den foldede skive med forårsløg
på et grillspid.
Drys med en smule salt.
4 Opvarm olien på en stor pande.
Brun spiddene på alle sider ved god varme.
Skru ned og steg spiddene i ca. 15 min.
Vend dem et par gange undervejs.
Anret spiddene på et fad og drys jordnødder over.
Tips & råd
Brug en meget skarp kniv når du skal skære andebrystet.
Snitfladen bliver da ren og glat og kødet holder sig mere
saftigt under stegningen.
Skru ned for blusset når spiddene er brune.
Lad dem stege færdige ved svag varme.
Hvis varmen er for høj bliver spiddene sorte udenpå og rå
indeni.
PR. PORTION: Energi: Kcal 270 = kJ 1134
Kulhydrat 5 g Protein 22 g Fedt 18 g (60%) Fibre 1 g