Lav din helt egen andelevermousse med hjælp fra denne
opskrift. Hvis du ikke er til and, kan du skifte andeleveren ud med
kyllingelever - eller du kan mikse begge to og få en ande-kyllingelever-mousse,
som også smager forrygende. Vær opmærksom på, at moussen skal stå på køl natten
over.
Foto: Andelevermousse serveret på brød som en lille hapser
Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne
opskrift er nem
# Ingredienser
250 g andelever (eller kyllingelever - eller halvt af hver)
1 spsk olie
1 spsk smør
1 kvist rosmarin
1 kvist timian
1 fed hvidløg
6 cl madeira
½ dl piskefløde
2-3 søde ansjoser
salt og peber
* Tilberedning
Varm olien og smør i en pande, og steg leverne sammen med
rosmarin, timian og hvidløg i ca. 8-10 minutter ved ikke alt for høj
varme.
Kom madeiraen ved og lad den koge næsten væk.
Fisk rosmarin og timian op og kom resten af indholdet af
panden i en blender sammen med ansjoserne.
Blend til konsistensen er lind og tilsæt fløde undervejs.
Smag til med salt og peber, og kom massen i en form som
sættes på køl natten over.
Server med tynde stykker ristet brød og evt. lidt
cornichoner eller små syltede løg til.